Se Nocturnal Rites nya video först av alla!

Nu har metalveteranerna Nocturnal Rites nya musikvideo premiär på VK.se. 

Det är videon till låten What's killing me som ser dagens ljus. Spåret kommer från Nocturnal Rites nya album Phoenix, metalveteranernas comeback efter tio års tystnad.

– What’s killing me är en av de sista låtarna vi spelade in. Den är speciell för oss eftersom den representerar slutet på en lång skriv- och inspelningsprocess och det tio år långa avbrottet som vi nu otroligt nog är tillbaka från, säger bandet.

Videon är enkel, fri från pretentioner, vilket står i bjärt kontrast mot bandets nästa videosläpp till låten The ghost inside me. Där tog kvintetten i från tårna med bland annat brinnande svarta vingar och undervattensfilmning, berättar de.

Albumsläppet har varit över alla förväntningar för Nocturnal Rites.

– Vi har haft de bästsäljande första veckorna någonsin i bandets historia i några av de största territorierna. Trots att de första pressarna av albumet tog slut på enbart några dagar blev de fysiska produkterna försenade – något som var bortom vår och skivbolagets kontroll. Nu är de äntligen tillgängliga i vårt hemland och i lager över hela världen. Stort tack till våra svenska fans för deras tålamod. Vi ska gottgöra er från scenen inom en väldigt snar framtid, säger bandet till VK.

Nocturnal Rites är bokade till House of Metal i Umeå den 2-3 mars 2018.

 

Dela