THE LEATHER NUN tar över P4 och ställer sig återigen på scen..

Lördagen den 10 Oktober kl 22.00 sänder P4 Live inspelningen av The Leather Nuns numera klassiska spelning från Södra Teatern tidigare i år.

Det var bandets första spelning på många år och förväntningarna vara höga.

The Leather Nun, som släppt albumet ”Whatever” någon vecka tidigare gick upp och gjorde en fantastisk spelning.

Så här säger The Leather Nuns frontman Jonas Almquist själv om spelningen:

- Det var en magisk kväll. 550 betalande på Södra Teatern, som har 440 sittplatser. Utsålt långt innan albumet ’Whatever’ var släppt. Extrabiljetter som släpptes i samband med albumreleasen och sålde slut direkt. Det var packat med folk och de kom överallt ifrån: Sverige, Norge, Danmark, Estland, Tyskland, England. Och naturligtvis spännande eftersom vi inte stått på scen på länge och inte heller plockade in något ”gammalt, klassiskt” material i setet. Vi ville göra en klassisk Nunnan-spelning, där folk inte skulle veta vad som väntade. Vi ville skapa ett visuellt rum och en musikalisk upplevelse, och så blev det. Det blev mäktigt.

Så sätt på radion, Lördag 10 oktober 22.00 och lyssna!

Och nu har också bandet för att möta det stora intresset bestämt sig för att göra en handfull ytterligare konserter;

Turnéplan
12-nov Göteborg, Stora Teatern
14-nov Stockholm, Debaser Medis
20-nov Malmö, KB
27-nov Köpenhamn, Amager Bio

-Vi har velat ta det lugnt med spelningar, inte gå samma väg som alla andra – släppa ett album och spela varenda klubb som vill ha oss. Vi vill plocka upp det som var Nunnan, Nunnans styrka och det som byggde Nunnans rykte – att skapa musikaliska upplevelser. Det kommer att bli fantastiskt att ställa sig på Storan i Gbg och återskapa magin från Södra Teatern. På ett sätt var Södra Teatern bara en generalrepetition inför Göteborg och hemmaplan.

- Konserten på Storan är också speciell på ett annat sätt, eftersom Göteborgs Stadsmuseum dagen efter inleder en tvåårig utställning om musiklivet i Göteborg och där Nunnan är en viktig del av utställningen och där vi framgent kommer att delta i olika programpunkter.

- Och det kommer att bli jätteskoj att ställa sig på Debaser Medis i Stockholm och KB i Malmö, för att göra en klubbversion av Södra Teatern. Och Amager Bio i Köpenhamn, kan bli hur sanslöst som helst. Vi har så mycket fin historia i Köpenhamn – konserten med Jesus & Mary Chain på Saltlagret, alla konserter ihop med våra vänner i Sort Sol osv. Vi har en speciell relation med publiken i Köpenhamn och Amager Bio är i särklass Nordens största och bästa rockklubb. Av någon anledning bokar de aldrig svenska band, det är i princip bara ’Nunnan’ och Thåström 2015. Men det säger också lite om hur Köpenhamn ser på Nunnan – det är en kärlek. 

Dela