Welcome to Sound Pollution Distribution.
Here you can take part of the latest news about our catalogue, look at our release schedules and more.

Home

Ny singel: Abramis Brama - Vem Är Du?

Fredrik Lindström kallar Abramis Brama för Sveriges mest konsekventa band. ”För att vara konsekvent så måste man ha bra självkänsla. Abramis Brama sjunger om medmänsklighet, ansvar och existens med ett brinnande engagemang som skulle få Strindberg att ta tillbaka sina ord om att hans eld var den största i Sverige.”

Bandets sjunde album har goda möjligheter att bli ännu en modern klassiker av fantastiska Abramis Brama - efter release ger sig bandet ut på vägarna. Först ut några exklusiva spelningar tillsammans med Tiamat.

Abramis Brama skriver kontrakt med Black Lodge Records

Abramis Brama skriver kontrakt med Black Lodge Records, som släpper bandets sjunde studioalbum ”Tusen år” den 20 april.

”Tusen år” är ett fokuserat, tätt och tungt album som är troget bandets ideal – riffen, groovet och de svenska texterna – men också gräver djupare med tänkvärda, poetiska texter som såväl hyllar som beklagar vår mänskliga existens, från tidens begynnelse till en okänd framtid.

Blackberry Smoke släpper nytt material!

”Find A Light” är ett helt nytt studioalbum från Blackberry Smoke, Amerikas kanske just nu hetaste southern rock band just nu. "Find A Light" innehåller 13 nya låtar och är inspelad av Tom Tapley (Mastodon, Springsteen, Pearl Jam) och producerad av bandet själva. På skivan gästas bandet av Robert Randolph, Amanda Shires och The Wood Brothers.

"Find A Light" följer den enormt framgångsrika plattan ”Like An Arrow” som släpptes 2016 och som hamnade högt på försäljningslistorna. Här är ett klipp från när bandet gästade programet Later Jools Holland med en låt från förra albumet.

Danska Defecto signar med Black Lodge!

Black Lodge presenterar stolt sin senaste signing, danska Defecto som släpper sitt nya album ”Nemesis” den 2 mars 2018.

Nale signar med Black Lodge/Sound Pollution!

Bildat 2007 gjorde sig Nale direkt ett namn i den lokala undergroundscenen som ett energiskt metalband som inte stannar för någonting. Med sin explosiva mix av metal och rock och med influenser som sträcker sig från Panteras grooviga thrash till Motörheads kompromisslösa driv och Danko Jones svängiga rock lyckas bandet kombinera dåtid, nutid och framtid till en helhet som känns fräsch 2017. Musiken känns både modern och innovativ. 

The Gloria Story - ny singel och video! UTE NU!

På THE GLORIA STORYs nya singel “Does Your Heart Feel At Home” visar låtskrivaren Filip Rapp (gitarr, sång) en mer singer-songwriter inspirerad sida av sitt hantverk, som vi tidigare främst lärt känna genom Skövdegruppens omisskännliga, glada och energiska 70tals-rock.

Imperial State Electric släpper livealbumet “Anywhere Loud”!

Inspelat mellan 2014 och 2016 bjuder plattan på 23 högoktaniga spår och många av bandets största hits och publikfavoriter. Från utsålda konserter i Tokyo, Madrid och Stockholm hörs första gången låtar som ”Throwing Stones”, ”Reptile Brain”, ”Uh Huh” och ”All Over My Head” live på platta. Dessutom bjuder bandet på en unik tolkning av The Dead Boys klassiker ”Sonic Reducer” och en utmärkt version av The Kid’s ”This Is Rock ’n’ Roll”.

Mimikry - När du var min - Ny månad = Ny singel!

Mimikry fortsätter sin ny-singel-varje-månad-resa med nya låten "När Du Var Min". Den här gången slår bandet på den stora rytmiska trumman och ger sig in i kärlekens land.. den olyckliga kärlekens land.

Känn det höstiga vemodet, ta hand om er och era kära, ta fram en filt om ni känner för det, kanske en kopp varm choklad till och med. Och njut!
 

The Temperance Movement släpper nytt album!

Efter några hektiska år med två Topp 20 album på den engelska topplistan, flitigt turnerande, dels som headline och dels som support till bland Rolling Stones är det brittiska rockbandet The Temperance Movement tillbaka med ett helt nytt studio album. Plattan som bandet valt att kalla "A Deeper Cut", släpps den 16 Februari och innehåller 12 helt nya låtar.

”A Deeper Cut” är inspelad tillsammans med producenten Sam Miller som mejslat fram det kanske bästa albumet bandet någonsin gjort.

Stillborn - Nocturnals - Ute nu!

Idag släpps nya plattan med svenska Stillborn!

En skiva med titeln Nocturnals där bandet knyter ihop sin unika twist av doom-metal med ett lite modernare sound.

Pages